viernes, 18 de enero de 2013

Tipos de cervezas 1

Para empezar en el mundo de las cervezas es importante conocer mínimamente los tipos de cervezas que hay. Estos distintos géneros son muy variados, puesto que pueden depender de diversos factores como el cereal, el lúpulo, el tiempo y la temperatura de fermentación, o incluso del agua. Por eso, repasaremos únicamente las cervezas mas comunes en nuestro país, y las que se podrán encontran en cervezerías o tiendas especializadas.
-Cervezas Ale. De alta graduación alcohólica, su color puede variar entre varias gamas de tonalidades. Suelen ser cervezas de un color oscuro o marrón cobrizo. Se pueden identificar aromas afrutados y suaves matices a madera.
-Abadías. Fabricadas tradicionalmete por monjes en las abadías; como su nombre indica. Se denomina con este nombre a las cervezas que aún son producidas por métodos tradicionales. Al igual que las Ale son cervezas fuertes, ligeramente afrutadas y con un sabor fuerte a malta. Dependiendo de la fermentación el color puede variar desde el dorado a tostado.
-Cervezas de trigo. Cervezas suaves que no suelen pasar de los 6º. De color dorado y opaco, sorprenden por sus matices  afrutados o a miel, y por su sabor que hasta podría parecer dulce. De mis favoritas.

Para comezar no mundo das cervexas é importante coñecer mínimamente os tipos de cervexas que hai. Estes diferentes xéneros son moi variados, pois poden depender de diversos factores coma o cereal, o lúpulo, o tempo e a temperatura da fermentación, ou incluso da auga. Por iso, repasaremos únicamente as cervexas máis comúns no noso país, e as que se poderán atopar en cervecerías ou tendas especializadas.
-Cervexas Ale. De alta graduación alcohólica, a súa cor pode variar entre varias gamas e tonalidades. Acostuman ser cervexas dunha cor escura ou dunha cor parda cobriza. Pódense identificar nela aromas afroitados e suaves aromas a madeira.
-Abadías. Fabrricadas tradicionalmente por monxes nas abadías; coma o seu nome indica. Denomínase con este nome ás cervexas que aínda seguen a ser producidas por métodos tradicionais. Ao igual que as Ale son cervexas fortes, lixeiramente afroitadas, e cun sabor forte a malta. Dependendo da fermentación a cor pode variar dende o dourado ao tostado.
-Cervexas de trigo. Cervexas suaves que non acostuman pasar dos 6º. De cor dourada e opacas, sorprenden polos seus matices afroitados ou a mel, e polo seu sabor que ata podería semellar doce. Das miñas favoritas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario