-Cervezas Ale. De alta graduación alcohólica, su color puede variar entre varias gamas de tonalidades. Suelen ser cervezas de un color oscuro o marrón cobrizo. Se pueden identificar aromas afrutados y suaves matices a madera.
-Abadías. Fabricadas tradicionalmete por monjes en las abadías; como su nombre indica. Se denomina con este nombre a las cervezas que aún son producidas por métodos tradicionales. Al igual que las Ale son cervezas fuertes, ligeramente afrutadas y con un sabor fuerte a malta. Dependiendo de la fermentación el color puede variar desde el dorado a tostado.
-Cervezas de trigo. Cervezas suaves que no suelen pasar de los 6º. De color dorado y opaco, sorprenden por sus matices afrutados o a miel, y por su sabor que hasta podría parecer dulce. De mis favoritas.
Para comezar no mundo das cervexas é importante coñecer mínimamente os tipos de cervexas que hai. Estes diferentes xéneros son moi variados, pois poden depender de diversos factores coma o cereal, o lúpulo, o tempo e a temperatura da fermentación, ou incluso da auga. Por iso, repasaremos únicamente as cervexas máis comúns no noso país, e as que se poderán atopar en cervecerías ou tendas especializadas.
-Cervexas Ale. De alta graduación alcohólica, a súa cor pode variar entre varias gamas e tonalidades. Acostuman ser cervexas dunha cor escura ou dunha cor parda cobriza. Pódense identificar nela aromas afroitados e suaves aromas a madeira.
-Abadías. Fabrricadas tradicionalmente por monxes nas abadías; coma o seu nome indica. Denomínase con este nome ás cervexas que aínda seguen a ser producidas por métodos tradicionais. Ao igual que as Ale son cervexas fortes, lixeiramente afroitadas, e cun sabor forte a malta. Dependendo da fermentación a cor pode variar dende o dourado ao tostado.
-Cervexas de trigo. Cervexas suaves que non acostuman pasar dos 6º. De cor dourada e opacas, sorprenden polos seus matices afroitados ou a mel, e polo seu sabor que ata podería semellar doce. Das miñas favoritas.
Para comezar no mundo das cervexas é importante coñecer mínimamente os tipos de cervexas que hai. Estes diferentes xéneros son moi variados, pois poden depender de diversos factores coma o cereal, o lúpulo, o tempo e a temperatura da fermentación, ou incluso da auga. Por iso, repasaremos únicamente as cervexas máis comúns no noso país, e as que se poderán atopar en cervecerías ou tendas especializadas.
-Cervexas Ale. De alta graduación alcohólica, a súa cor pode variar entre varias gamas e tonalidades. Acostuman ser cervexas dunha cor escura ou dunha cor parda cobriza. Pódense identificar nela aromas afroitados e suaves aromas a madeira.
-Abadías. Fabrricadas tradicionalmente por monxes nas abadías; coma o seu nome indica. Denomínase con este nome ás cervexas que aínda seguen a ser producidas por métodos tradicionais. Ao igual que as Ale son cervexas fortes, lixeiramente afroitadas, e cun sabor forte a malta. Dependendo da fermentación a cor pode variar dende o dourado ao tostado.
-Cervexas de trigo. Cervexas suaves que non acostuman pasar dos 6º. De cor dourada e opacas, sorprenden polos seus matices afroitados ou a mel, e polo seu sabor que ata podería semellar doce. Das miñas favoritas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario