sábado, 26 de enero de 2013

Arcobrau Pilsener (barril)

Ayer, además de la Bombardier y alguna abadía artesanal de la que ya os hablaremos más adelante, también degustamos la Pilsener de barril de la cervecera alemana Arcobrau. Después de los complejos sabores de las ales y de las abadías, nos apetecía tomarnos una pilsener suave y refrescante. Y lo cierto es que lo conseguimos, pues esta cerveza es una pilsener sencilla. Reúne todo lo que una bebida de este tipo debería tener. Es fácil y baja como nada; pero no por ello deja de estar deliciosa.
Esta cervecera fundada en 1567 tiene un amplio catálogo de cervezas (recomendamos también su Weissbier), todas ellas muy buenas. La pilsener en concreto, es una cerveza suave, tanto en sabor como en graduación alcohólica (4,9º). Se hace muy fácil de tomar, y se puede beber en grandes cantidades sin que llegue a aborrecernos. És lo que yo llamaría una pilsener estándar. Perfectamente equilibrada, con todos sus sabores y aromas en su punto exacto, para, junto con sus chispeantes burbujas que se notan en el paladar, producir una sensación fresca y agradable. És de color dorado bastante claro y transparente, y presenta una corona de espuma densa, fina y blanca. Puede gustar a todo el mundo, pues su sabor no és nada complejo, siendo similar al de la mayoría de lagers comerciales.
En la nariz se nota un olor a lúpulo, no mucho más. Y en la boca se aprecia este mismo sabor, combinado con un ligero amargor, una sensación cítrica agradable, y sus burbujas chispeantes que se agradecerían enormemente en una calurosa tarde de verano.
Personalmente la recomendamos para tomar a diario. Pero si lo que buscáis és una cerveza con sabores y aromas complejos y profundos, ésta no és la vuestra.

Onte, ademáis da Bombardier e algunha que outra abadía artesanal da que xa vos falaremos máis adiante, tamén degustamos a Pilsener de barril da cervexería alemana Arcobrau. Despois dos complexos sabores das ales e das abadías, apetecíanos tomar unha pilsener suave e refrescante. E o certo é que o conseguimos, pois esta cervexa é unha pilsen sinxela. Reúne todo o que unha cervexa deste tipo debería ter. É fácil e baixa como nada; pero non por iso deixa de estar deliciosa.
Esta cervexería fundada no 1567 ten un amplísimo catálogo de cervexas (recomendamos tamén a súa Weissbier), todas elas moi boas. A pilsener en concreto é unha cervexa suave, tanto en sabor coma en graduación alcólica (4,9º). Faise moi fácil de berber, e pódese tomar en grandes cantidades sen que chegue a aborrecernos. É o que eu chamaría unha pilsen estándar. Perfetamente equilibrada, con tódolos seus sabores e aromas no seu punto exato, para, xunto coas súas ascendentes burbullas que se notan no paladar, produciur unha sensación fresca e agradable. É de cor dourada bastante clara e transparente, e presenta unha coroa de ecuma densa, fina e branca. Pode gustar a todo o mundo, pois o seu sabor non é nada complexo, sendo similar ao das lager comerciais.
No nariz nótase un cheiro a lúpulo, non moito máis. E na boca apréciase este mesmo sabor, combinado cun lixeiro amargor, unha sensación cítrica agradable, e as súas burbullas finas e chispeantes que se agradecerían nuna calurosa tarde de verán.
Personalmente recomendámola para tomar a diario. Pero se o que buscades é unha cervexa con sabores e aromas complexos e profundos, ésta non é a vosa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario